Csokis habos kocka
Hozzávalók: 5 tojássárgája, 20dkg porcukor, 1,5dl tej, 15dkg Rama sütőmargarin, 2evő kanál cukrozatlan kakaópor, 20dkg finom liszt, 1 csomag sütőpor,
Tepsi kikenéséhez: 2dkg Rama sütőmargarin, finomliszt
Habhoz: 5 tojásfehérje, 20dkg kristálycukor,
Csokoládéhoz:20dkg kristálycukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál forró víz, 5dkg sütőmargarin.
Elkészítése: A tojások sárgáját a porcukorral keményre keverjük majd puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal tovább keverjük.
A kakaóval a sütőporral és a lisztel össze forgatjuk és az előzőkhöz adjuk a tejjel együtt.
A masszát egy margarinnal kikent belisztezett nagy tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten (180fokon légkeveréses sütőben 165 fokon) 16-18 percig sütjük ,majd kivesszük és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük vége felé apránként beleszórjuk a cukrot és azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk. a csokoládéhoz valókat ismét gőz fölé állítjuk és addig kevergetjük míg minden folyóssá nem válik benne és a kihűlt habra csurgatjuk (ELKENNI NEM LEHET) és dermedni hagyjuk.
nagyon könnyű elkészíteni el sem lehet rontani. Aki szereti a fahéjat az szórhat a tetejére egy keveset úgy is nagyon finom. É nagyon szeretem és többször sütöttem már. Remélem nektek is ízleni fog. Jó étvágyat hozzá . :)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.